A 5-a Conferinta de Somnologie Pediatrica

Dragi colegi,

Dragi colaboratori,

Va invitam la cea de-a 5-a Conferinta de Somnologie Pediatrica care va avea loc in perioada 25-26 mai 2018, la Bucuresti, Hotel Novotel. Conferinta este organizata de Asociatia pentru tulburari de somn la copii si adolescenti in parteneriat cu Clubul Regal al Medicilor.

Tema principala – „Tulburările de somn de la vârsta pediatrică la cea de adult" - este reprezentata de tranzitia de la varsta pediatrica la cea de adult si ideea de continuitate de la copii la adulti. In acest sens, atat medicii pediatri cat si cei „de adulti”, pe parcursul celor 2 zile vor fi familiarizati cu modul in care are loc evolutia fiziologica (cum ar fi de exemplu modificarile de ritm circadian) cat si expresia clinica a anumitor afectiuni pe parcursul diferitelor etape de varsta.

Incidența bolilor cronice pediatrice a crescut în ultimii 20 de ani iar această creștere

poate continua. Dificultățile persistente de somn pot fi asociate cu diferite probleme de sănătate, economice și emoționale.

Pacienții cu afecțiuni cronice apărute în copilărie utilizează serviciile de îngrijire medicală pentru marea parte a vieții sau pe tot parcursul vieții. In acest sens, si pregatirea noastra ca medici trebuie sa aiba aceasta perspectiva dinamica, multidisciplinara, pe termen lung.

Evenimentul va fi, asa cum ne-am obisnuit, cu participare internationala si ii va avea ca invitati pe Prof Dr Mauro Manconi -Head of Sleep and Epilepsy Center, Neurocenter of Southern Switzerland Regional Hospital of Lugano, specialist mai mult in patologia adultilor si Dr Silvia Miano , neurolog pediatru, specialist in somnologie pediatrica, Neurocenter of Southern Switzerland, Regional Hospital of Lugano.

Asociatiile de pacienti, peste tot in lume, au un rol important in asigurarea unor cercetari si abordari terapeutice bazate pe nevoile reale ale persoanelor in cauza. Vom avea astfel si participarea reprezentantilor a doua asociatii importante, a pacientilor cu boala Duchenne si respectiv Amiotrofie spinala.

Conferinta de Somnologie Pediatrica va fi organizata in parteneriat stiintific cu Societatea Romana de Pediatrie, Societatea Romana de Pneumologie si Sectiunea de Somnologie si Ventilatie non-invaziva, cu Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti si cu Asociatia Romana de Psihiatria Copilului si Adolescentului si Profesii Asociate.

Vă așteptăm cu drag,

Mihaela Oros

Președintele Conferintei

Presedinte Asociatia pentru tulburari de somn la copii si adolescenti

Cristina Crintea

Director Clubul Regal al Medicilor

Program Conferinta Somnologie Pediatrica 2018 (pdf)

2018_caiet-program

© Asociatia pentru tulburari de somn la copii si adolescenti (ATSCA) 2024