Somnul celebritatilor

De cat somn avem nevoie ?

Somn la copii - Somnul celebritatilorDurata medie a somnului pentru un adult este de 6-8 ore pe zi, ceea ce reprezinta ... o treime din viata. Datorita nevoilor de crestere si dezvoltare copiii au un somn mai lung -  se poate spune ca ei dorm jumatate din viata lor.

Datorita stilului de viata, la nivel global, noi dormim cu aproximativ 1 ora mai putin decat acum 100 de ani. Necesarul de somn variaza de la o persoana la alta.

Thomas Edison, Martha Stewart si Jay Leno dormeau mai putin de 5 ore/zi in timp ce Albert Einstein si Calvin Coolidge aveau nevoie de mai mult de 10 ore de somn. Ronald Reagen si Winston Churchill dormeau perioade scurte de somn si in timpul zilei.

Ce se poate intampla ca urmare a problemelor de somn?

Legatura intre deprivarea de somn si accidentele rutiere sau aviatice este incontestabila iar statisticile sustin acest lucru.

Problemele de somn au dus si la unele din cele mai mare dezastre din istorie: 1979 accidentul nuclear de la Three Mile Island, 1986 accidentul nuclear de la Chernobyl sau explozia la lansare a navetei spatiale Columbia in 1986 – toate au avut drept cauza deprivarea de somn a personalului implicat.